محققان با استفاده از دادههای نزدیک به ۱۱۱۰۰۰ زن و سه دهه نظارت بر آنها، اندومتریوز و فیبروم رحم را با احتمال بیشتری برای مرگ زودهنگام، به ویژه در اثر سرطان مرتبط دانستند.
یک مطالعه بزرگ نشان میدهد که دو عارضه شایع در طول سالهای باروری زنان ممکن است احتمال ابتلا به بیماری جدی و مرگ زودرس را افزایش دهد.
تیمی به رهبری «یی شین وانگ»، از دانشگاه شانگهای جیائو تونگ در چین، گزارش داد: «این یافتهها نشان میدهد که این اختلالات زنانه باید در ارزیابی سلامت زنان در نظر گرفته شوند.»
اندومتریوز یک بیماری شایع است که در آن بافتی خارج از رحم رشد میکند. فیبرومها تودههای غیرسرطانی در داخل یا نزدیک رحم هستند.
هر دو این موارد با افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن، از جمله فشار خون بالا، بیماری قلبی و برخی سرطانها مرتبط هستند. تحقیقات جدید تأثیر آنها را بر خطر مرگ زنان قبل از ۷۰ سالگی بررسی کرد.
محققان دادههای یک مطالعه بزرگ را که در سال ۱۹۸۹ و زمانی که زنان بین ۲۵ تا ۴۲ سال سن داشتند، استخراج کردند. شرکت کنندگان هیچ سابقه قبلی هیسترکتومی، بیماری قلبی یا سرطان نداشتند.
هر دو سال یکبار، از سال ۱۹۹۳، آنها هر گونه تشخیص تأیید شده اندومتریوز یا فیبروم رحم را گزارش کردند.
این مطالعه نشان داد که طی ۳۰ سال پیگیری، ۴۳۵۶ زن پیش از موعد جان خود را از دست دادند- ۱۴۵۹ نفر به دلیل سرطان، ۳۰۴ نفر به دلیل بیماریهای قلبی و ۹۰ نفر به دلیل بیماریهای تنفسی.
این مطالعه نشان داد زنانی که به اندومتریوز مبتلا بودند، ۳۱ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودهنگام بودند. سرطانهای اندامهای تناسلی شایعترین علت مرگ و میر بودند.
اگرچه محققان فیبرومها را به هر دلیلی با مرگ زودرس مرتبط نکردند، اما دریافتند که فیبروم خطر مرگ زنان را در اثر سرطانهای زنانه افزایش میدهد.
محققان در تجزیه و تحلیل خود عواملی مانند سن، قومیت، سابقه باروری، استفاده از هورمون درمانی و قرصهای ضد بارداری و سایر مسائل مرتبط با سلامت را در نظر گرفتند. وزن، رژیم غذایی، ورزش و مصرف دخانیات نیز در نظر گرفته شد.
به گفته محققان، اگرچه این یافتهها رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکنند، اما نشان میدهند که زنان با سابقه اندومتریوز یا فیبروم ممکن است حتی پس از سالهای باروری خود در معرض خطر مرگ زودرس باشند.